Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Портал Регистра административних поступака један од три награђена пројекта за најбољу иновацију у јавној управи у Европи

25 / 03 / 2024

Портал Регистра административних поступака (rap.euprava.gov.rs) којим управља Републички секретаријат за јавне политике проглашен је за једну од три најбоље иновације у јавној управи у Европи и добитник је Европске награде за јавни сектор.

Европски институт за јавну управу (EIPA – www.eipa.eu) додељује Европску награду за јавни сектор а један од овогодишњих добитника ове награде је Портал Регистра административних поступака (РАП), у категорији „Иновације у јавној управи“. Ова престижна награда представља признање за вансеријски труд и успех у области иновација и унапређивања јавног сектора. У конкуренцији са 78 других предлога у овој категорији, Портал РАП-а се издвојио као пример партнерства јавне управе и привреде и грађана као крајњих корисника јавних услуга и који чини јавну управу модернијом, ефикаснијом и јефтинијом.

Портал Регистра административних поступака представља јединствено место на коме корисници (привреда и грађани) могу пронаћи све потребне информације о преко 3 100 поступака у надлежности више од 120 органа и организација на републичком и покрајинском нивоу: коме је поступак намењен, која је документација потребна, који су финансијски издаци, рокови и да ли је доступна електронска услуга.

Европски институт за јавну управу, са седиштем у Мастрихту обучава више од 10 000 европских и државних службеника на годишњем нивоу и омогућава да се кроз истраживање, развој и консултације даље развијају и унапређују њихови капацитети. EIPA је подржана од стране држава чланица ЕУ и Европске комисије кроз Еразмус+ програм.

Уверите се и сами – на Порталу Регистра административних поступака – Ви сте увек на првом месту!