Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

ЕУ4БЕ објавио Јавни позив за достављање понуда за Истраживање ефеката активности предвиђених програмом еПАПИР, од 2019. – 2023. године за домаће консултантске куће

13 / 08 / 2024

ЕУ4БЕ је објавио Јавни позив за достављање понуда за Истраживање ефеката активности предвиђених програмом еПАПИР, од 2019. – 2023. године, за домаће консултантске куће. Рок за достављање понуде и исказивање заинтересованости за истраживачки задатак је 13.08.2024.

Све детаље и информације можете добити преко линкa:

У оквиру регулаторне реформе коју спроводи Влада Републике Србије, а која је усмерена на побољшање услова пословања и смањења административног оптерећења привреде, Републички секретаријат за јавне политике1 је припремио документ под називом еПАПИР за период 2019 – 2023. године којим се први пут свеобухватно и системски приступило реформи спровођења административних поступака за привредне субјекте.

Циљ Програма еПАПИР је дефинисан као подизање ефикасности у обављању административних поступака, подизање квалитета пружања јавних услуга привредним субјектима, стварањем сигурнијег, транспарентнијег и предвидљивијег пословног окружења, као и смањење укупнних административнних трошкове. Смањење трошкова ће омогућити ослободити додатну ликвидност у привредним субјектима која ће бити расположива за додатно инвестирање и запошљавање

Циљ истраживања је утврђивање перцепције привредних субјеката у погледу резултата административног поједностављења као и идентификација финансијских и економских ефеката спровођења активности предвиђених програмом еПАПИР.