Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

ЕУ4БЕ: Kaкo до лакшег пословања и бољег пословног окружења

20 / 09 / 2024

Желите да се информишете о новим пословним платформама које могу да олакшају ваше свакодневно пословање? Позивамо вас да нас посетите 23.септембра 2024. године, у времену од 12.00 до 15.00 часова, на штанду ЕУ4БЕ пројекта у оквиру ЕУ Недеље могућности и погледате симулацију новог дигиталног инструмента:  Животни век предузећа са пословним епизодама.

У циљу даљег олакшавања пословања, као и смањења административних трошкова пословања, пројекат ЕУ4БЕ ради на предлозима за оптимизацију административих поступака, као и прописа које се односе на пословање привредника. ЕУ4БЕ помаже партнерима из јавног сектора да развију и побољшају инструменте који доприносе смањењу административног оптерећења привредника и омогућавају једноставније, брже и јефтиније пословање. У оквиру ових активности, развијен је и иновативни концепт: животни век предузећа са пословним епизодама.

Животни век предузећа и пословне епизоде служе привредницима у различитим областима пословања (нпр. саобраћај, медији, здравство, трговина, угоститељство, производња алкохолних и безалкохолних пића и друго), да на једном месту, из своје канцеларије, куће или друге локације, добију све потребне информације, сагледају и лакше разумеју своје административне обавезе у пословању и испуне их уз временске и новчане уштеде.

На штанду пројекта, имаћете прилике да: погледате могућности увезивања овог инструмента са постојећом платформом Регистар административних поступака (РАП) коју је развио Републички секретаријат за јавне политике (РСЈП);  да приступите РАП-у; да сазнате од представника РСЈП и консултаната Еу4БЕ пројекта све могућности овог дигиталног регистра, као и да добијете информције у вези даљих корака у дигитализацији пословања у Републици Србији.