НАЛЕД и РСЈП, уз подршку УСАИД-а, позивају организације цивилног друштва и пословна удружења да конкуришу за учешће у реализацији Пројекта јавно-приватног дијалога за развој, како би стекли нова знања и ојачали вештине за планирање и заговарање регулаторних реформи.

Циљ је да се помогне мањим организацијама да на најбољи начин представе јавности и ресорним институцијама своје идеје за унапређење пословног амбијента и заједно с доносиоцима одлука у државним и локалним органима раде на дефинисању и спровођењу регулаторних иницијатива.

Представници одабраних организација ће проћи кроз обуке (преговарање, лобирање, фасилитација, модерација, израда нацрта измене прописа итд.), учествовати у студијским посетама у Европи и Америци, проћи кроз медијске тренинге, а биће им пружена и експертска помоћ у развијању анализа и изради правних аката.

Линк за пријаву на конкурсу се налази ОВДЕ. Рок за достављање пријава је понедељак, 18. март 2019. године до 14:00ч.

За додатне информације можете се обратити НАЛЕД-у, слањем мејла на адресу a.sekulovic@naled.rs

Током 2018. у Пројекат јавно-приватног дијалога за развој укључени су Удружење за развој предузетништва из Ниша, Агрокластер Србије и Савез пчеларских организација Србије, а на реформску агенду Владе Србије номиноване су њихове идеје за реформу система паушалног опорезивања, унапређење услова за органску производњу и спречавање тровања пчела.