Конференцијом „Савремени приступи јавним политикама“, у друштву пријатеља и партнера, Републички секретаријат за јавне политике, обележио је четири године рада. Кроз неколико панел дискусија и креативних радионица, учесници су имали прилику да се упознају са новим савременим праксама креирања јавних политика, које се успешно спроводе у појединим европским земаљама. Стручњаци из јавне управе, организација цивилног […]

Конференцијом „Савремени приступи јавним политикама“, у друштву пријатеља и партнера, Републички секретаријат за јавне политике, обележио је четири године рада.

Кроз неколико панел дискусија и креативних радионица, учесници су имали прилику да се упознају са новим савременим праксама креирања јавних политика, које се успешно спроводе у појединим европским земаљама.

Стручњаци из јавне управе, организација цивилног друштва, академске и пословне заједнице,  стекли су  детаљнији увид и нова искуства на тему дизајнерског размишљања у јавним политикама, бихевироалних приступа, лабораторија јавних политика, идентификовања позитивних одступања и урбаних иновација.

Рођенданско окупљање у знаку нових тенденција за унапређење креирања јавних политика усмерених на ефикаснију употребу јавних ресурса и потребе грађана, РСЈП је организовао уз подршку Немачке организације за међународну сарадњу – ГИЗ.

Републички секретаријат за јавне полтике, пуне 4 године од свог оснивања реформским начином рада и резултатима гради: нови имиџ државне администрације и јавне управе, партиципативан приступ у управљању јавним политикама, боље пословно окружење, квалитет прописа и докумената јавних политика, сопствени идентитет и кредибилиетет централне инстиуције Владе.